חיפוש
RSS

ההודעות בלוג '2021' ספטמבר '

תגובות (0) הצטננות ושפעת
הצטננות ושפעת הן שתי מחלות שונות. המשותף להן הוא ששתיהן פוגעות בדרכי הנשימה, ונפוצות מאוד, בעיקר בתקופת החורף. אולם, הן נגרמות על ידי וירוסים שונים. חשוב לציין, שבעוד שברוב המקרים הצטננות היא מחלה יחסית קלה, מחלת השפעת קשה יותר, ועלולה לגרום לסיבוכים. לא קיים חיסון נגד הצטננות, אולם קיים חיסון נגד שפעת. חיסון נגד שפעת מקטין באופן ניכר את הסיכון לחלות במחלה ולסבול מסיבוכיה.
תגובות (0) הטיפול בעור בחורף
עונת החורף מורגשת אצלנו, בין היתר, גם על פני העור. האוויר בחורף יבש יותר, והוא גורם לעור לאבד את הלחות שלו. החדרים הממוזגים והמחוממים מחמירים את היובש בעור. כיצד ניתן להימנע מהיובש, וכיצד ניתן לטפל בו?
תגובות (1) ארון התרופות הביתי שלי
לכולנו יש בבית ארון תרופות. ארון התרופות הביתי עוזר לנו לא אחת בטיפול מהיר ומיידי בבעיות. עם זאת, ישנם כמה כללים שחשוב לדעת לגבי אופן אחסון התרופות. איפה כדאי לאחסן אותן? אילו תרופות כדאי להחזיק בבית? על אילו תרופות רצוי לוותר? כמה זמן תקפה כל תרופה? והיכן לזרוק את התרופות שתוקפן פג?
תגובות (0) חום
'חום' הוא מצב שבו טמפרטורת הגוף עולה מעל הטמפרטורה הרגילה שלו, דהיינו מעל 37.5 מעלות צלזיוס (הטווח התקין הוא 36.9-38.1 מעלות צלזיוס). ברוב במקרים חום מצביע על הימצאות של זיהום. ניתן להוריד את החום בעזרת תרופות המכילות את החומר Paracetamol, או Ibuprofen. במרבית המקרים החום נובע ממחלה שאינה מסוכנת, והוא חולף לאחר כ- 5 ימים.
תגובות (0) אלרגיית האביב
הסימנים ה'קלאסיים' של אלרגיה כוללים: שיעול ועיטוש,אף 'דולף' או אף 'סתום',עיניים אדומות, דומעות או מגרדות,גירוי בגרון, בפה, באף או באזניים,אבדן חוש הריח, כאב ראש, כאב סביב הרקות והמצח, כאב אזניים,עייפות.
תגובות (0) דלקת חניכיים
מחלת חניכיים נגרמת מבנייה של פלאק. פלאק הוא חומר דביק, המכיל חיידקים. חלק מהחיידקים בפלאק אינם מזיקים, אולם חלקם פוגעים בחניכיים. צחצוח שיניים מסיר את הפלאק. הצטברות של הפלאק עלולה לגרום לגירוי של החניכיים, המתבטא באדמומיות, נפיחות, כאב ודימום.
תגובות (0) ריח רע מהפה
ברוב המקרים הגורם הוא היגיינת פה לקויה, הגורמת להתרבות חיידקים בפה. החיידקים מפרקים את שאריות המזון בפה, ופירוק זה עלול לשחרר ריח לא נעים מחלת חניכיים מזונות ומשקאות 'ריחניים' כמו בצל, שום, תבלינים, קפה או אלכוהול עישון מחלות מסוימות, כמו יובש בפה (xerostomia), זיהום בהליקובקטר, ריפלוקס, סוכרת, וזיהום בריאות בגרון או באף, כמו ברונכיטיס או סינוסיטיס תרופות מסוימות, כמו ניטראטים, כמותרפיות מסוימות ופנותיאזינים. מומלץ להתייעץ עם הרוקח דיאטה קשה, צום, ותזונה דלה בפחמימות, גורמים לגוף לפרק שומן, ולייצר קטונים, המורגשים בנשימה
תגובות (0) שיעול
רוב מקרי השיעול הם תוצאה של התקררות או שפעת, והם חולפים מעצמם לאחר כ- 3 שבועות. נהוג להבחין בין שיעול עם ליחה, לבין שיעול יבש. קיימות תרופות המרככות את הליחה ומקלים על ההוצאה שלה, תרופות המייבשות את הליחה, ותרופות המדכאות את השיעול. כיצד יש לבחור את הטיפול, ומתי לפנות לרופא?